Sveti Juraj - Jurjevo

Dopust, počitnice, potovanje ali izlet, na katerem se ustavi čas.

Obstajajo trenutki, ko se čas ustavi. Kadar se vsa osebna sreča združi v miren razgled po neverjetnih čudežih narave. Pozabimo na vse težave in stres ter se prepustimo doživetjem.

V kraju Sveti Juraj pri Senju na hrvaški obali se je čas ustavil. V glavni sezoni boste sicer srečali nekaj turistov, vendar bistveno manj, kot v velikih turističnih krajih. In prav zato se boste bolj sprostili, uživali v neskončnih sončnih zahodih, svežem zraku in predvsem kristalno čistem morju.Mogoče se bo po nekaj dneh v vas prebudila raziskovalna žilica in namesto umetnih mondenih zidov boste v okolici našli neverjetne ostanke stare rimske ceste, turških vdorov iz srednjega veka in tipične stare ribiške barke. Območje Velebita krasijo tako etnološke kot naravne znamenitosti:

# Senjska kula, nikoli osvojena trdnjava
# Goli otok, znameniti zapor iz Jugoslavije
# Krasno, naravni park in verski center
# naravni park z medvedi
# Lukovo, ribiški muzej na odprtem

Tako v Svetem Juraju, kot v Senju in drugih okoliških krajih, je še veliko znamenitosti in predvsem naravnih fenomenov, ki jih boste lahko spoznali v njihovi pristni obliki.

Neverjetni sončni zahodi vas bodo prepričali, da boste uživali v vsakem skoku v vodo. Čeprav ste prišli izven sezone, bodo vaše misli svobodne in brezmejne, kot še nikoli.

Morsko življenje na tem območju je izredno pestro. Ker v okolici ni velikih pristanišč ter mondenih središč, je narava izredno nedotaknjena in živali vajene človekove prisotnosti v morju.

Zato lahko z lokalnimi ribiči doživite prave ribolovne izkušnje. V zgodnjih popoldanskih urah boste pripravljali palingar, da bi ga v večernih ali zgodnjih jutranjih urah nastavili v morju. Ko boste po dolgih urah čakanja ponovno odrinili z obale, se boste veselili svojega ulova. Kuharske mojstrovine pa popestrili z morskimi sadeži.


Koledar zasedenosti

Kontakt:

+386 41 391 961

+386 41 76 71 76

+385 53 883 034

Povpraševanja in Rezervacije
Zemljevid
Izdelava spletne strani